aan 416

Aan 416

Aan komt uit de merrielijn van Veltman. Hij fokte vanuit de merrie Jeltje, afkomstig van zijn schoonvader, een eigen lijn op die diverse modelmerries, Fokdagkampioenen en vele stermerries heeft voortgebracht.
Aan’s moeder Dieke werd als driejarige met overtuiging ster met een eerste premie.De familie Veltman was altijd zeer trots op hun fokkerij en op oudere leeftijd mochten zij het nog beleven dat deze fokkerij werd bekroond met een dekhengst.
Aan komt uit een merrielijn waarvan de paarden keihard willen werken en ook zijn vader Abe 346 is een harde werker. Aan is dan ook een eerlijke, iets brutale hengst met een goede inzet en veel bravour en werklust, die veel belangstelling voor zijn omgeving heeft.

Het is een hengst met veel uitstraling en een echt showpaard; hij kreeg dan ook een 7.5 voor showproef, net als zijn vader Abe en grootvader Jillis.
Maar ook in de dressuursport weet hij zich goed te handhaven; hij heeft al diverse prijzen gewonnen en mag inmiddels M2-dressuur starten.

Aan had een lovend veulenrapport:
De collectie bevat royaal ontwikkelde veulens en ze staan voldoende in het rechthoekstype.
Het beenwerk vertoont voldoende kwaliteit.
En zowel de stap als de draf worden als voldoende aangemerkt.
Zijn lange voorbeen en sterke bewegingen zijn ook terug te vinden bij zijn nakomelingen. Zo vererft hij een lang voorbeen en een lange hals en een krachtige stap en ruime draf. Bovendien fokt hij maatverhogend. Hij heeft en sterpercentage van 36.4 %.

In 2009 werd zijn zoon, de inmiddels op afstammelingen goedgekeurde Reinder 452 Sport goedgekeurd.

Geboortedatum: 25-06-2000
Stokmaat: 168

Dekgeld: 700 euro